Les 5 claus a tenir en compte a l’hora d’escollir una assegurança de salut

Les 5 claus a tenir en compte a l’hora d’escollir una assegurança de salut

La contractació d’un segur de salut, sovint, suposa un complex tràmit per als clients. La multitud d’ofertes, l’extensa informació i el llenguatge tècnic suposen barreres per a la contractació d’aquest tipus de productes.

1.- No totes les assegurances són iguals, comprova què segur s’adapta millor a les teves necessitats: La contractació d’un segur de salut no ha de realitzar-se de forma precipitada o sense planificació prèvia. Es tracta d’un assumpte d’extremada delicadesa i resulta fonamental realitzar una exhaustiva anàlisi prèvia. Per tant, hem d’avaluar el major nombre d’opcions possibles i, per a això, rebre un bon assessorament o acudir a diferents fonts que ens ofereixin informació fiable. Aquest important pas pot ajudar-nos en l’elecció final. La pròpia web de la companyia o l’opinió d’un mediador d’assegurances ens oferirà informació més detallada i extensa sobre quin tipus de segur s’ajusta més a les nostres necessitats concretes.

2.- Verifica quins centres mèdics i especialistes estan inclosos en el quadre mèdic de la teva zona geogràfica: Un dels principals atractius de la sanitat privada és el reconegut prestigi dels centres mèdics als quals els assegurats tenen accés, a més de comptar amb els mitjans de diagnòstic més avançats. Cada regió té assignats uns centres mèdics específics. Per tant, verificar i localitzar què hospitals o centres estan inclosos en el quadre mèdic de la teva zona geogràfica podrà ajudar-te en la selecció del teu segur de salut. Si per alguna cosa es caracteritza a la seguretat privada és per la reducció en els temps d’espera i els criteris mèdics de selecció.

3.- Para esment a la terminologia, comprendre un segur de salut és més senzill del que penses: Les companyies asseguradores estem fent un fort esforç en la implantació de polítiques de claredat en totes les nostres pòlisses per fer-les més fàcils d’entendre. Per exemple, en Aegon treballem perquè totes les comunicacions amb els nostres clients siguin comprensibles. Termes com copagament o reemborsament solen ser habituals en els contractes de les assegurances de salut i els clients han de tenir clares les seves característiques. El primer suposa que el client haurà de pagar un determinat cost cada vegada que realitzi un acte mèdic. En aquest sentit, com més gran sigui el copagament, menor sol ser la cosina mensual. El reemborsament, per la seva banda, és una opció que ofereixen algunes pòlisses per les quals el client pot acudir a un metge que no estigui inclòs en el quadre mèdic contractat, abonant l’import per endavant del servei, i la companyia asseguradora s’encarregarà de retornar un percentatge del cost en funció de les clàusules incloses en el contracte. Tenir clars aquests conceptes serà fonamental a l’hora de seleccionar la pòlissa que més ens interessi.

4.- És important conèixer les cobertures i les manques que inclou cada segur: Quan es contracta un segur de salut hi ha una sèrie de prestacions que poden no estar incloses. Serà imprescindible conèixer, d’una banda, quines cobertures cobreix la pòlissa contractada i, per un altre, els períodes de carència que s’inclouen. Solament així evitarem sorpreses d’última hora.

5.- Informa’t dels factors que poden incrementar la tarifa de la teva pòlissa: Alguns estudis del sector xifren en un 85% el percentatge de clients que desconeixen les raons per les quins el preu del segur augmenta després del primer any. Per això, és important tenir en compte aquest factor a l’hora de contractar el producte. En aquest sentit, hem de conèixer si anem a pagar una quota fixa o no. I en aquest cas, conèixer què variables es van aplicar a la pujada de la cosina i en quin percentatge màxim es pot incrementar. Aquests factors poden ser l’edat, l’ús del segur, la incorporació de millores en el quadre mèdic o els mètodes més recents de diagnòstic.